More Income For Malaysians

Skim Utama Jadi Kaya

Posted on: May 13, 2009

Begitulah ungkapan Mighty Bargain Hunter (MBH)

Tajuk artikel yang provokatif mungkin memberikan rasa tidak senang kepada banyak orang. Tetapi itu tujuan utama provokatif, adalah untuk menarik lebih banyak orang untuk membaca artikel.

MBH seterusnya mengatakan,

“Usahaniaga MLM adalah: usahaniaga. Mereka tidak akan berhasil banyak tanpa banyak bekerja. Tidak ada hasil pulangan tanpa rencana dan tindak susulan yang baik. Mereka tidak akan berjaya jika tidak dapat membezakan antara sekim usahaniaga yang sah dengan sekim piramid.”

Sila anda melapangkan sedikit waktu untuk membaca dan mengambil sedikit pesanan-pesanan penting dalam artikel ini. Ramai orang akan mudah berkata MLM hanya satu skim penipuan perniagaan, sebuah skim yang memberi munafaat kepada orang lain dari usaha penghasilan kita. Tidak perlu begitu. Ia hanyalah sebuah peluang usaha yang diberikan kepada kita. Kita harus berhati-hati untuk meneliti yang benar agar kita tidak ikut ke dalam skim piramid. Saya yakin anda akan menyedari bahwa tidak hanya penganjur MLM yang membuat penipuan.  Ramai orang yang tertipu setiap hari. Baru-baru ini NST Online melaporkan seorang usahawan kehilangan USD100, 000 kepada penipuan warga Afrika.  Walaupun penipuan seperti ini sering dilaporkan tetapi masih ada yang terjebak.

Demikian, anda memiliki dua pilihan,

  • bersikap berhati-hati dan menghindari dari dikunjungi oleh pengusaha MLM, atau
  • menggunakan kebijaksanaan anda, lihat peluang, pelajari produk dan perusahaan, kaji rencana perniagaannya, dan kemudian membuat keputusan anda. Dengan sedikit usaha kerja keras dan kesungguhan, anda boleh membuat pendapatan luarbiasa.

Kita akan melihat 2 pilihan ini selama untuk beberapa artikel akan datang. Tidak perlu gusar terhadap mereka yang bersikap berhati-hati. Itu untuk kebaikan mereka. Mungkin ini adalah orang-orang yang konservatif dalam pemikiran, orang-orang yang yakin bahwa mereka tidak memiliki keterampilan MLM, orang-orang yang mungkin berfikir “menerima gaji setiap bulan, itu sudah cukup bagi saya”.

Mungkin baik untuk mengingatkan kita pada tahap ini bahawa banyak kejayaan yang luar biasa yang digunakan sebagai contoh oleh hampir semua pengajian perniagaan yang dianggap sebagai non-starters oleh sejumlah pakar perniagaan.

a) Perkembangan komputer di rumah

“Tidak ada alasan untuk setiap individu untuk memiliki komputer di rumahnya.” Seperti dikatakan oleh Kenneth H. Olson, Presiden DEC, Convention of the World Future Society 1977

b) Harry Potter

JK Rowling menghantar Harry Potter dan Philosopher’s Stone kepada agen yang pertama dan ia telah menolak dalam masa satu hari. Agen kedua, Christopher Little, telah ditolak oleh 12 penerbit sebelum Bloomsbury berkata ya setahun kemudian. 

c) The Beatles

Pada Januari 1962, The Beatles telah ditolak oleh Decca Records karena dianggap terlalu mirip dengan The Shadows. Mereka menandatangani dengan Parlophone dan menjadi kumpulan muzik terkenal didunia.

Untuk orang-orang luar sana yang ingin meningkatkan pendapatan mereka, dan menemukan kendala memblokir mereka, saya sarankan agar mereka mempertimbangkan MLM. Ini salah satu cara untuk bisa mendapatkan manfaat dari memiliki usaha kita sendiri, sementara menghilangkan banyak masalah. Kerja keras dan komitmen yang masih harus, tidak ada cara untuk berkeliling itu. Dan melakukan pekerjaan rumah Anda dengan baik terlebih dahulu.

Sementara itu, untuk anda yang tertarik, saya punya satu kesempatan untuk anda yang ingin memulakan usahaniaga. Ianya telah berlaku kepada saya dan pasti berlaku jua terhadap anda. Ini merupakan peluang usaha bagi seluruh Malaysia. Ini merupakan cara untuk memperoleh pendapatan pasif untuk Malaysia atau cara untuk memperoleh penghasilan paruh waktu untuk Malaysia. Baca tentang beberapa maklumat produk di sini. Kirimkan maklumat anda; nama, alamat, nombor telefon dan waktu terbaik bagi saya untuk menghubungi anda ke more.income28@gmail.com

Terima kasih kerana telah membaca artikel ini.

Salam dari teman keusahawanan anda 

mamadou

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertisements
%d bloggers like this: